neljapäev, 15. detsember 2016

Jõulud Haifas

Kui me novembris veel arvasime, et ega siin riigis vist jõulutunnet ei saagi väga tekkida, sest jõule pole isegi kuskil tänava peal näha, siis detsembri algusega selles osas asi natuke muutus. Tõsi, jõulutunnet ikka väga ei ole, sest 15 kraadiga palmide ja teiste enam-vähem roheliste puude keskel olemine ei aita sellele kaasa. Aga detsembri algusega on tekkinud Haifasse jõulukaunistused. Ühel peatänaval on suur kuusk (tehislik ja ilmselgelt mitte väga realistlik, aga sellegipoolest kuusk) ja jõulutuled. Pimedas sinna minnes võib ennast isegi ära petta. Samuti on mõni pood sisustanud ennast jõuluteemaliselt ja mõni väike pood isegi müüb jõuluteemalisi asju. Üldiselt ju jah juudid Jeesuse sündi ei tähista, aga Iisraelis elab ka üpris märkimisväärne kogukond araabia kristlasi ja Haifas on lausa kogu linna elanikest 14% kristlased. Seega natukene jõule siin ikkagi on.

Eelmisel reedel käisime me siinsete jõuludega tutvumas ja käisime ära ka Haifa loomaaias. Päris suur loomaaed teine ja üldiselt üritatakse seal inimestel võimalikult lähedalt ja vahetult loomi vaadata. Näiteks on kaks suurt linnupuuri, kuhu saab ka ise sisse minna ja siis ei ole lindude ja sinu vahel enam mitte midagi. Üks nendest on kotkaste puur ja teine veelindude (flamingod, pelikanid, iibised).

Ilmast rääkides sadas meil siin jälle kaks päeva ja oli see tõttu ka päris külm siin. Vihmaga kuidagi läheb tunduvalt jahedamaks. Aga kena on see, et vaikselt hakkab loodus siinmail rohetama: rohi tärkab ja põõsastele on pungad tulemas. Selline kena jõuluilm.

Anneli jõulukuuse, rahutuvi menoraga ja kuusirbiga
Haifa loomaaed asub küll keset linna, aga väga maalilise vaatega mäekurus.

Paabulind

Raisakotkas

Öökullid (sest Anneli ei ole nõus neid kakkudeks nimetama)

Flamingod
Tiiger

Jõulupood


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar