reede, 27. juuli 2018

Kopenhaagen

Meie juulikuine reis viis meid jällegi naabritele külla. Nimelt lendasime seekord Taani pealinna Kopenhaagenisse. Annelil oli kohe reedel Taani Tehnikaülikoolis kokkusaamine ja ettekanne ja mina läksin Frederiksbergi lossiparki jalutama. Sealt jalutasin kesklinna poole ja käisin Islands Bryggel päikest ja merd nautimas. Siis aga oligi jälle aeg Anneliga kokku saada. Käisime läbi peamise ostutänava ja esimese asjana käisime vaatamas teemandipoodi. Leidsime ükskord selle reklaami EasyJeti lennukiajakirjast. Eriliseks tegi selle poe see, et seal olid ainult lihvimata teemandid. Ja need olid väga ägedad. Looduslikud kujud ja värvid. Väga ägedad ehted olid nendest tehtud. Kui keegi satub Kopenhaagenisse, soovitame minna vaatama. Netist saab uurida aga siit.
Vaatasime ka kuniglikku talvepaleed Amalienborgi, vaatasime üle Nyhaveni ja selle ägedad värvilised majad ning jalutasime läbi Rosenborgi lossihoovi. Tutvusime ka Christianiaga, tegemist on ühe saarega keset Kopenhaagenit, mis kunagi oli sõjaväe käsutuses aga kunagi kolisid sinna skvottijad. Praegu on seal isegi mõned uuemad majad, aga seal elavad peamiselt siiski hipi-tüüpi inimesed. Samuti on kõik kohad kanepihaisu täis, sest üllatavalt asub seal ka Roheliste laternate tänav (Green light district), kus müüakse päris avalikult kanepit. Ajalooliselt on see igasugu arengut selles vallas näinud, aga praegu oli neid müüjaid seal päris palju. Üllatav, et see seal nii tolereeritud on, arvestades, et kanep on Taanis jätkuvalt illegaalne. Aga tundub, et nad saavad seal omadega kenasti hakkama. Õhtul käisime veel jooksuringil ja vaatasime üle kindluse (Kastellet), väikse merineitsi, ja veel natukene mere ääres.

Laupäev möödus ka väga rahulikult. Käisime toiduturul Torvehallernes, Raekojas, Ny Carlsberg Glypthoteki kunstimuuseumis, vaatasime üle mõne poe. Torvehallernes asuvas Lauras´e kohvikus käisime koguni kahel päeval kohalikke Taani saiakesi nautimas. Kohe nii äge koht oli. Igasugust muud põnevat süüa ja juua oli ka.

Viimasel päeval võtsime eesmärgiks REFFENi, see on Kopenhaageni tänavatoiduturg. Seal oli tänavatoitu küll üle kogu maailma. Hoolimata oma suhteliselt kaugest ja eraldatud asukohast oli seal ka päris palju rahvast. Tundus väga popp olevat. Ka ümbrus, vana tehaseala, oli nagu ikka tänapäeva poppides kohtades.
Kolme eri värvi lihvimata teemandiga sõrmus


Anneli lihvimata teemantite poe omanikuga Maya Bjørnsteniga, kes tegi meile väga-väga ägeda tuuri oma poes.


Anneli H.C. Anderseniga.

Laura's kohvikus Torvehallernes.

Meie jaoks uued õllesordid.
Anneli professionaalne kretinism jälitab ka kunstimuuseumis: a Solomon link.
Paatmajad on ka siin levinud.

Need tädid jälgivad iga päev reisijaid ja nende sagimisi Kopenhaageni lennujaamas.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar